1/6

Blue Gallery

Boys' dressing room renovation, Ledina Grammar School, Ljubljana, Slovenia, 2013


 

Dressing room mezzanine and storage space in two colorful ambiances.

The Blue Gallery was  built as the 2nd phase of the renovation of changing rooms at Ledina Grammar School. Just like in the case  of the Girly gallery, we used the advantage of the high ceiling and placed the wardrobe to the midlevel, creating a new floor. In this way we freed the ground level for access to both of the gyms. The idea to maximally exploit the volume for the changing rooms and storage underneath consequently shaped the volume, which fits perfectly in the space and guarantees the maximum usable area.

 

The storage and changing room are hidden behind the wooden panels, which are fixed on a steel structure like a " barcode " and painted in gentle blue. The ground floor ambient is therefore cool and calm, while the upper floor shines in bright orange. The sitting area in the dressing room is wooden and covered with rubber flooring with orange texture which resembles  the surface of a basketball . The duality of the ambience is interesting and unusual because the visitor does not see the transition from one colour to another except through a sequence of views when moving through the space.

 

Location: Ljubljana, Slovenia

Project date: 2013
Completion date:
2013

Area: 43 m2

Type: educational

Client: Ledina Grammar School

 

Project team: Jure Hrovat, Ana Kosi, Ana Krec

Photographer: Matevž Paternoster